Phishing eBox

Deze phisingberichten bootsen een notificatie na vanuit eBox. In het bericht staat bijvoorbeeld dat u een verkeersboete van FOD Justitie moet betalen. Als u op de link klikt, wordt u doorgelijk naar een website die een kopie is van myebox.be. Er zal worden gevraagd in te loggen en je bankgegevens in te vullen. Doe dit in geen geval. 

Het e-mailadres van de verzender vis vaak myebox@onmnam.email. Dit is geen e-mailadres van de federale overheid. My e-box stuurt enkel berichten vanuit het adres myebox.noreply@bosa.fgov.be.

Recent doet er een nieuw vals bericht de ronde. Op het eerste zicht kan je het valse bericht niet onderscheiden van een echt bericht. De vorm en opmaak zijn identiek. Het lijkt te komen van het juiste e-mailadres, nl. myebox.noreply@bosa.fgov.be. Dit is inderdaad het adres van My e-Box dat door cybercriminelen werd nagemaakt (gespoofd). Dit komt geloofwaardig over, maar is toch vals. Het bevat verder geen fouten. In het valse bericht word je aangesproken met Geachte Heer/Mevrouw, maar niet met je naam.

Slachtoffer?

  • Breng je bank op de hoogte van het ontvangen bericht en van de phishingactie.
  • Verander de codes van de online bankaccount.
  • Doe zo snel mogelijk aangifte bij de politie. Dit kan online via meldpunt of bij uw lokaal commissariaat
Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Bredene/De Haan via het contactformulier of telefonisch via 059 33 33 16.