Wat gebeurt er met gevonden fietsen of bromfietsen? Zijn ze te koop?

Alle gevonden fietsen en bromfietsen worden in een gemeentelijke stallingplaats ondergebracht bij de gemeente waar ze werden gevonden.

Ze worden bij ons in een register opgenomen en in een fotomap bijgehouden.

Als wij aan de hand van een graveer- of chassisnummer meteen bij de vondst kunnen achterhalen wie de eigenaar is dan wordt die door ons verwittigd.

Eigenaars van fietsen of bromfietsen die werden gestolen kunnen aan één van onze onthaalpunten de diefstal van hun rijwiel aangeven en laten nazien of hun fiets of bromfiets door ons werd gevonden.

In positief geval kunnen ze die na onze tussenkomst van de gemeentelijke diensten terugkrijgen.

Het is nuttig om ook in naburige gemeenten te gaan kijken of uw rijwiel daar is gevonden. Maar al te vaak wordt een fiets gestolen om zich éénmalig te verplaatsen en dan achter te laten.   

Mooie en dure fietsen worden eerder opgeladen om effectief mee te nemen of om door te verkopen.

Fietsen en bromfietsen waarvan de eigenaar na drie maanden niet is gekend of nooit komt opdagen worden eigendom van de gemeente. Ze worden geregeld via een openbare verkoop van de hand gedaan. Verkoopdata worden gepubliceerd in de gemeentelijke infobladen. Gelieve te informeren bij het gemeentebestuur.

Je vraag blijft onbeantwoord? Contacteer Lokale Politie Bredene/De Haan via het contactformulier of telefonisch via 059 33 33 16.